Emotionellt investering

Varje möte innebär känslor det som är viktigt för dig att fundera på är: Hur emotionellt investerad är du i din produkt och i ditt företag?

Om du inte är emotionellt investerad i dig själv och din produkt kommer inte heller dina kunder vara det.

Så svara på dessa frågor så du får upp din känsla för dig själv och din produkt.

Varför vill du göra webinar?

Vill du nå fler personer på en och samma gång?

Varför vill du tjäna mer pengar?

Kom ihåg – att ibland hakar det upp sig här eftersom du tror att om du vill ha pengar betyder det att du är girig och att du har fokus på fel saker. Kom ihåg – du är utbildad, du har lärt dig ett yrke, du behövs, och du måste kunna hålla två tankar i huvudet samtidigt.
Du är inte coach för att tjäna massa pengar – du är coach i första hand för att du vill kunna hjälpa andra. När du hjälper andra får du betalt – det är ett energi utbyte.

Varför vill du tjäna 50 000 kr i månaden? Vilka känslor väcker den meningen? Är det ytligt, oseriöst att prata om pengar eller är det någonting som du är värd men du inte har lärt dig ännu att omfamna?

Du behöver flytta ditt fokus från pengarna i sig till friheten det innebär att du tjänar pengar på ditt konto.

Svara på frågorna:

Vill du känna dig fri?
Vill du flytta? Om ja, var vill du bo och hur vill du bo?
Vill du arbeta mindre?
Vill du betala av skulder?
Vill du ha en lokal till dina tjänster? Om ja, hur ska det se ut där inne?
Hur är din egen energi när du efter en dag har hjälpt flera personer, klienter har swishat pengar till dig, du får sms där klienter tackar dig lite extra efteråt – beskriv känslan, beskriv hur du tar dina steg, beskriv din hållning, beskriv dina ögon.