Att känna sig själv

Att känna sig själv är en “stor” mening – vem känner egentligen sig själv helt?
Det som ACT vill åstadkomma är en mjukare tillvaro med mindre motstånd och för att göra det behöver man titta på var man står idag och vart man egentligen vill vara.
För att en förändring ska kunna ske behöver man vara motiverad, motiverad till att leva ett liv i mer harmoni och att man är beredd att göra jobbet.
Det ena stycket kanske inte passar dig alls här medans ett annat passar och tilltalar dig – det spelar ingen roll, det viktiga är att du hittar de öppningar som ger dig lättnad och en större mening med din vardag.
Det första man behöver titta på är de värderingar som man har haft, de man har idag och de man vill ta med sig in i framtiden.

Ofta känner vi motstånd inför att visa oss själva från en ny sida – dock får man komma ihåg att de barnsliga åsikterna man hade som ungdom har man växt ur och det gick bra.

Att växa emotionellt och in i sin nya kostym kan vara smärtsamt, man släpper någonting för att något annat ska kunna komma in i ens liv.
Dock är det alltid värt det. Vi behöver kunna presentera oss från vårt nya jag för att vi ska kunna ta livet med storm och forma ett eget liv – det som ger en ton av det vi verkligen har inom oss.

Omhändertagandet av oss själva är en viktig komponent för att klara av att växa – så att alltid arbeta enligt dessa tre principer underlättar för hela systemet.

Förstå (lägga märke till) –  Ta hand om (känna) – Agera (reagera på)